کانون ارزیابی دوره های حکمرانی چیست؟
کانون ارزیابی فرایندی است که توسط اندیشکده اسماء با همکاری دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران جهت ارزیابی متقاضیان شرکت در دوره های حکمرانی استفاده میشود.
عملکرد کانون ارزیابی:
برای پذیرش و ورود به دوره های حکمرانی اندیشکده اسما دانشپذیران حکمرانی از بین تعداد زیادی از متقاضیان شرکت دراین دوره ها انتخاب می شوند. در مرحله اول رزومه ای که توسط فرد متقاضی ارسال شده است توسط تیم خبره ای از اعضای هیئت علمی بررسی میشود، بعد از تایید اولیه رزومه فرد متقاضی، از ایشان جهت شرکت در کانون ارزیابی دعوت به عمل می آید. فرد متقاضی دوره حکمرانی، یک بار در شایستگی های عمومی و بار دیگر در شایستگی های تخصصی توسط هئیت ارزیابی و صاحب نظر در آن حوزه، بررسی میشود. این ارزیابی به صورت مستقیم و به منظور بررسی تواناییها، مهارتها، شخصیت و علم فرد انجام میگیرد. سپس براساس عمکرد متقاضی فرایند ارزیابی با نتیجهگیری در مورد مناسب بودن فرد خاتمه مییابد. توانایی اجرایی متقاضی، واکنش او در موقعیتهای مختلف و مهارت وی در برقراری ارتباط از اهم مواردی است که در کانون ارزیابی بررسی میشوند.
کانون ارزیابی اندیشکده اسما علاوه بر کمکی که جهت شناسایی و پذیرش متقاضیان علاقه مند و حساس به مسائل روز دنیا میکنند، با استفاده از ایجاد تجربههای مشابه دنیای واقعی به متقاضیان در توانمندسازی، افزایش صلاحیت و شایستگی و در نهایت دستیابی به موفقیت در مسیر اهداف کمک مینمایند.
شرایط شرکت در کانون ارزیابی دوره های حکمرانی چگونه است؟
متقاضیان شرکت در دوره های حکمرانی متناسب با گرایش مورد علاقه خود، رزومه را به کانال های ارتباطی مشخص شده اندیشکده اسما ارسال می نمایند. جهت شرکت در کانون ارزیابی ابتدا رزومه متقاضی باید توسط کارشناسان و تیم ارزیابی مورد تایید قرار گیرد. بعد از تایید اولیه رزومه متقاضی، با ایشان جهت شرکت در کانون ارزیابی و اعلام روز مصاحبه تماس گرفته خواهد شد. این فرآیند ممکن است بین 2 الی 3 هفته کاری به طول بیانجامد.
اجرای فرآیند کانون ارزیابی دوره های حکمرانی:
کانون ارزیابی معمولا هفته ای یک بار برگزار می شود. به طور متوسط در هر کانون ارزیابی بین 20 الی 25 نفر مورد ارزیابی قرار می گیرند و صلاحیت های عمومی و تخصصی آنان توسط تیم ارزیاب بررسی می شود. ارزیابیها غالبا در محل دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران انجام میشود. لازم به ذکر است که از متقاضی دوره های حکمرانی جهت شرکت در کانون ارزیابی هیچ هزینه ای دریافت نمی شود. نتایج ارزیابی نیز بعد از دو روز کاری به پذیرفته شدگان نهایی اطلاع رسانی خواهد شد.
سوالات مطرح شده در کانون ارزیابی:
در مرحله بررسی شایستگی های عمومی کانون ارزیابی، معمولا رزومه افراد، توانمندی ها و دانش تخصصی در رشته تحصیلی، مهارت های گفتاری و رفتاری فرد، روحیه کار تیمی، به روز بودن و آگاهی نسبت به مسائل روز دنیا مورد بررسی و سنجش قرار می گیرد. اما در مرحله بررسی شایستگی های تخصصی دانش و آگاهی متقاضی در حوزه گرایش انتخابی حکمرانی، شناخت مسائل و چالش های موجود در آن حوزه مربوطه ارزیابی می شود.
نکاتی که باید برای موفقیت در کانون ارزیابی در نظر گرفت:
بهترین توصیه به متقاضیان دوره های حکمرانی اندیشکده اسما حاضر شدن در جلسههای کانون ارزیابی با حداکثر آمادگی و تحقیق در زمینه مهارتها، دانش، رفتارها، نگرش و تجربیات مورد نظر، شناسایی چالش ها و مسائل روز دنیا و ایران، داشتن دغدغه و ایده نسبت به آنان پیش از حاضر شدن در جلسه مصاحبه است. متقاضیان دوره های گذشته این شیوه را کارآمد می دانند و آن را فرصتی برای شناخت طرفین در واقعیتهای پیش رو و شناخت متقاضی از نقاط ضعف و قوت خود و همچنین تمرینی که برای آینده خواهند داشت قلمداد میکنند.
جمع بندی:
شیوههای گوناگونی برای ارزیابی به کار گرفته میشوند که به نوع کانون ارزیابی بستگی دارد. کانون ارزیابی برای بررسی و سنجش رفتارها، توانمندی ها، دانش و جهت پذیرش در دوره های حکمرانی اندیشکده اسما به کار میرود. این روش علاوه بر پرسشهای شفاهی یا کتبی، فرد را در موقعیت شبیه سازی شده قرار میدهد تا بتوان انتخابی بر مبنای شایسته سالاری و عادلانه داشت. در انتها اگر سؤال و یا نظری دربارهی فرایند کانون ارزیابی دارید، با ما و خوانندگان درمیان بگذارید.